Over mij

Gaia Yoni Brondijk

Ik ben journaliste, creatieveling en vooral geïnteresseerd in Human Interest verhalen. Ik studeer journalistiek aan Hogeschool Windesheim (Zwolle) en dit doe ik met ontzettend veel plezier. Ik ben erg nieuws- en leergierig en de komende jaren wil ik me binnen de journalistieke wereld ontwikkelen.

Mijn passie ligt bij verhalen vertellen. En of ik dat nou via audio, video of de geschreven tekst doe, maakt eigenlijk niet uit. Het liefst maak ik verhalen over mensen. Wat drijft iemand? Waar vinden mensen hun kracht? In mijn producties probeer ik de verdieping in te gaan en mensen een podium te bieden.

Contact: [email protected]

Een lange tijd wist ik niet goed wat ik wilde gaan studeren, het probleem is dat ik veel te veel dingen leuk vind. Op de middelbare school heb ik het extra vak Technasium gevolgd, een vak waarin je het hele jaar door praktische oplossingen bedenkt voor problemen van opdrachtgevers. Door dit vak ben ik erachter gekomen dat ik projectmatig werken, onderzoeken, interviewen en hierover schrijven erg leuk vind, dit in combinatie met mijn liefde voor taal bracht mij bij journalistiek.

Nu weet ik inmiddels zeker dat dit is wat ik wil. Ik kan mijn creativiteit en nieuwsgierigheid kwijt binnen dit vak en ook ben ik nu bezig met heel veel verschillende onderwerpen die mij interesseren. Al van jongs af aan ben ik op veel creatieve vlakken druk bezig. Ik stond als klein meisje zingend op en ik vertelde de meest bijzondere verhalen. En nu nog steeds doe ik veel met muziek, fotografie en schrijven. Door mijn studie is liefde voor visuele producties er ook nog eens bijgekomen. Ik probeer al deze creatieve interesses in te zetten voor mijn journalistieke producties.