Een middagje wandelen in Natuurpark Lelystad; “Ja, echt genieten”

“Ik ben wel benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben, na al die jaren wachten”, zegt een bezoeker. Vol nieuwsgierigheid lopen de bezoekers het nog maar net aangelegde pad op. Een warm zonnetje schijnt, veel bezoekers lopen alweer zonder jas. “Nou, dit is het dan”, zegt dezelfde bezoeker als hij bovenop het uitkijkpunt staat. “Wel een beetje jammer dat ze zich nou niet laten zien.”

Na een lange tijd, waarin ze uit logeren waren, zijn de otters weer terug in Natuurpark Lelystad. Het nieuwe otterverblijf is sinds zaterdag 12 maart geopend. Op de zondagmiddag na de openingsdatum is het gezellig druk in het park. In de coronatijd is het steeds drukker geworden in Natuurpark Lelystad. Lelystedelingen komen er om te genieten van de natuur, om te wandelen wandellen en om de diverse dieren te zien. Zo komen vele bezoekers op deze zondagmiddag naar de otters kijken, maar die laten zich helaas nog niet zien.

“Kijk, daar!” een wandelaar wijst achter het riet. Zo voorzichtig mogelijk lopen de bezoekers over het schelpenpad. De wisenten die in het weiland staan te grazen houden de wandelaars strak in de gate. Met een grote camera fotografeert de bezoeker de grazers. Drie kalfjes dartelen vrolijk om hun moeders heen. De wisenten komen niet vaak zo dichtbij het hek, een bijzonder moment.

“Wat leuk dat we dit zo kunnen zien, hè.”

“Ja, echt genieten.”

beeld: Gaia Brondijk

De opkomende lente is goed te voelen in Natuurpark Lelystad. Veel bomen krijgen hun eerste blaadjes en de krokussen komen uit de grond. Veel verschillende vogels vormen met hun gezang samen een orkest. Nu bijna alle coronamaatregelen zijn losgelaten is er een gevoel van hoop en blijdschap te voelen onder de bezoekers. Het Hajé-restaurant, dat in het park te vinden is, zit vol met mensen die genieten van een kop koffie. “Het is wel weer hard werken”, zegt een medewerkster. “Maar dat vinden we helemaal niet erg.”

Een oplettende jonge bezoekster ziet een otter liggen. Hij geniet op het gras van het warme zonnetje. Meteen komen de camera’s en telefoons tevoorschijn. “Zo, hebben we er toch nog eentje gezien.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.